48ωρη απεργία στους ΟΤΑ από σήμερα - Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ - VIDEO)
Δημοσίευση: Δευ, 23/09/2013 - 14:05
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 23/09/2013 - 15:15
Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση

Με συγκέντρωση μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των εργαζόμενων σε ΟΤΑ, Δημοτική Αστυνομία και ασφαλιστικά ταμεία, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ που ξεκίνησε σήμερα.

Στην κεφαλή της διαδήλωσης που προηγήθηκε ήταν «μαυροφορεμένοι» εργαζόμενοι οι οποίοι συμβολικά έκαναν την «κηδεία» της Δημοτικής Αστυνομίας, μιας και επίσημα από σήμερα Δευτέρα μπαίνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας. Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, κάνοντας στάση μπροστά από το υπουργείο Απασχόλησης, στην οδό Σταδίου, ενώ μαζικό και μαχητικό ήταν το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για την απεργία επισημαίνεται:

«Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η τρόικα με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο και τους δήμους χτίζουν τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ό,τι εργατικό - λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.

Ήδη, στον κλάδο έχουμε 2.234 σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και από τη Δευτέρα 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, που άλλες 12.500 εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Είναι καθαρό, συνάδελφοι, ότι μπροστά μας έχουμε απολύσεις που δημιουργούν συνθήκες τρόμου στους εργαζόμενους.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα τη γλιτώσει, είμαστε όλοι μπροστά σε μία κατάσταση αναμονής να έρθει και η σειρά μας για απόλυση! Να μην το επιτρέψουμε, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Να πάρουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας, αλλά και το περιεχόμενο – πλαίσιο πάλης, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, παραμερίζοντας αυτές τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν και ταυτόχρονα εκφυλίζουν τους αγώνες μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στους δήμους να βγάλουν συμπεράσματα.

Να παλέψουν για:

  • Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειες μας.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.
  • Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας».