ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Διήμερο δράσης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Για τα δικαιώματα που στερούν στη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της
Δημοσίευση: Τετ, 27/02/2013 - 17:30
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 28/02/2013 - 07:48

Σε διήμερο πολύμορφης δράσης και πανεξόρμησης για τα δικαιώματα που στερούν στη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της καλεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας όλες τις Ομοσπονδίες και όλες τις Ενώσεις Γονέων στις 27-28 Φλεβάρη.

Τους καλεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες και σε συντονισμό με μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το κίνημα φορέων στις γειτονιές να αναδείξουν όλα όσα σκοτώνουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Καλεί σε διεκδίκηση εδώ και τώρα για άμεση πλήρωση όλων των εκπαιδευτικών κενών, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση, ούτε μία τάξη με πάνω από 20 παιδιά. Όχι στο Προεδρικό Διάταγμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών - μαθητών - εκπαιδευτικών για τις λειτουργικές δαπάνες. Δωρεάν μίνι γεύμα σε όλα τα παιδιά. Κρατικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων και εμβολιασμών για όλα τα παιδιά. Δωρεάν φως, νερό και θέρμανση για όλα τα σχολεία, κατάργηση των φόρων που βαρύνουν τις σχολικές επιτροπές.

Εξορμήσεις σε σχολεία σήμερα - Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις την Πέμπτη

Μέχρι τώρα απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες Γονέων Νομαρχιακού Δ. Αθήνας, Γονέων Νομαρχιακού Δ. Πειραιά, Γονέων Νομού Λάρισας. Ακόμα οι Ενώσεις Γονέων: 7ου, 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, Καισαριανής, Καματερού, Περιστερίου, 5ου Διαμερίσματος Πειραιά, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Περάματος, Αγρινίου, Λάρισας, Αργοστολίου, Λιβαθού, καθώς και οι ΕΛΜΕ Γ’ Αθήνας, Α΄ και Γ΄ Δυτικής Αττικής, Ε΄ Ανατολικής Αττικής, Α΄ και Γ΄ Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Α΄ Αιτωλοακαρνανίας, Β΄ Δωδεκανήσου, Σερρών, Κεφαλονιάς, Ικαρίας. Ακόμα απόφαση έχουν πάρει και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία δασκάλων.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας την πρώτη μέρα την Τετάρτη προχώρησε σε μοίρασμα ανακοίνωσης σε σχολεία και στις γειτονιές, πικετοφορίες ενημέρωσης, με αφίσες και πανό, ενώ στις 28 Φλεβάρη μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς θα γίνουν παράλληλες κινητοποιήσεις στις 2 το μεσημέρι.

Στην Αθήνα:

  • Οι Ενώσεις Βόρειων, Ανατολικών, Νοτίων Συνοικιών και οι Ενώσεις 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας πραγματοποιούν κινητοποίηση στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» (Βύρωνας - Καισαριανή), «Μ. Παπαμαύρος» (Ηλιούπολη), «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολη - Ελληνικό - Άλιμος), Π. Φαλήρου και η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.
  • Οι Ενώσεις της 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης, Ν. Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας συγκεντρώνονται στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Πατησίων. Μαζί τους και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης» (Μενιδίου κ.ά.) και «Γ. Σεφέρης» (Νέα Ιωνία - Ηράκλειο - Μεταμόρφωση) και η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.
  • Οι Ενώσεις Γονέων Δυτικών Συνοικιών και Ελευσίνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» και Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στη στάση του μετρό «Άγιος Αντώνιος».


Στον Πειραιά

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις Ενώσεις, μέλη της και τους Συλλόγους Γονέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, για διήμερο πολύμορφης δράσης, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Όπως σημειώνει σε ενημερωτικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης «σήμερα, 27/2, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και μοίρασμα της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας, σε σχολεία, στις γειτονιές, σε Δημαρχεία, σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Μέλη των Συλλόγων Γονέων ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης, ενημέρωσαν εργαζόμενους και άνεργους, για την αυριανή μας κινητοποίηση. Κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους σε ενιαίο μέτωπο πάλης για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής, για τις οικογένειές μας και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας».

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά μαζί με την ΕΛΜΕ Πειραιά και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας θα πραγματοποιήσουν στις 28 Φλεβάρη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στις 2 το μεσημέρι και συμβολική κατάληψη της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη

Να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών καλεί τους εκπαιδευτικούς η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με ψήφισμα της Γενικής της Συνέλευσης.

Στην Κεφαλονιά

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, συμμετέχοντας στο διήμερο δράσης, καλεί σε συσκέψεις στις 27 Φλεβάρη και τη δεύτερη μέρα σε συγκέντρωση γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών στην πρώην Νομαρχία στις 12 το μεσημέρι.