Κάτω τα μέτρα φίμωσης του λαού!
Δημοσίευση: Πέμ, 13/06/2013 - 15:30
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 13/06/2013 - 17:19

Τη διακοπή της αναμετάδοσης του απεργιακού προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ, ζητά από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση, απειλώντας με κυρώσεις σε αντίθετη περίπτωση.

Σε mail, που στάλθηκε εξ ονόματος του υπουργού Οικονομικών, προς τα περιφερειακά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, αναφέρεται ότι «τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επικοινώνησε με τον «902», λέγοντας πως «η οποιαδήποτε και παραμικρή αναμετάδοση της εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ», είναι παράνομη και απείλησε με κυρώσεις τον «902».

Επιπλέον, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και λογοκρισίας, στη 1.20 περίπου το μεσημέρι, η DIGEA, έκοψε το ψηφιακό σήμα του «902» την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του καναλιού.

Ωστόσο, ο «902» συνεχίζει τη μάχη και η αναμετάδοση της απεργιακής εκπομπής της ΕΡΤ γίνεται από την τηλεόραση του «902» - είτε ψηφιακά, είτε από το αναλογικό σήμα της Πάρνηθας. Γίνεται επίσης από το ραδιόφωνο και από τον «902.gr».

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι των δημόσιων ραδιοφώνων εκπέμπουν το απεργιακό τους πρόγραμμα μέσα από τo στούντιο και τα μικρόφωνα του «904 Αριστερά στα FM».

Οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζονται σήμερα σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με εξαίρεση αυτά – όπως ο «902» - που αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα και στις εφημερίδες και τα έντυπα μέσα.

ΚΚΕ: Κάτω τα μέτρα φίμωσης του λαού

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις παρεμβάσεις σε βάρος του «902» από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης τονίζει:

«Κάτω τα μέτρα φίμωσης του λαού! Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ενεργοποίηση των μηχανισμών της κυβέρνησης εναντίον του σταθμού "902". Η DIGEA έκοψε στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του "902" που αναφερόταν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Την ίδια στιγμή και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απειλεί με κυρώσεις τον "902", γιατί συνεχίζει να αναμεταδίδει την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ενημέρωσης του λαού. Τις ίδιες απειλές εξαπολύει η κυβέρνηση προς κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης που μεταδίδει προγράμματα εργαζομένων της ΕΡΤ. Καλούμε το λαό να αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης και τους μηχανισμούς του κράτους. Τα σχέδια φίμωσης του λαού, του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν θα περάσουν. Να παρθεί τώρα πίσω η αντιδραστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ».